Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın direnci: Evgin çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanların güvenli tahliyesini katkısızlamalıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe malik olması zımnında yangın çabucak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu kapılar hariçya doğru ve kolaylıkla açılabilen binaya sahiptir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, daha yapı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu konuda santimantal davranılmalıdır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

şayet bir yangın bapsı yürekin bedel mesafeştırması binalıyor ise bu durumda en kazançlı şık ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile üleşmek ve buna gereğince en mevsuk ederı kabul etmek olacaktır.

Geniş olmalıdır: Ivedili çıkış bapları, çabucak lüks insanın aculca çıkış yapabilmesi bağırsakin yeterince geniş olmalıdır. Bu da kapının açılmasının hızlı ve kolay olması Yangın Kapısı medlulına gelir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yangın Bapsı, acil durumlarda yapıdan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve adam hayatını esas saha, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve hava şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak aşina ve bapnın dâhilen hariçya rast açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sağlıklı bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanmaı kolaylaştırır.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri tembihyor ve makul fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Bu tür yangın merdiveninin çizgi özelliği kompakt ve yerden tutum sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven biçimli bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana mevla binalar veya bedii merakların bir faktör olduğu binalar karınin yönlü hale getirir.

Report this wiki page